Mire számíthatsz? - Így zajlik egy sminktetoválás elkészítése

Mire számíthatsz? - Így zajlik egy sminktetoválás elkészítése

Régóta szeretnéd megkönnyíteni életed egy sminktetoválással, de nem tudod mire számíthatsz a kezelés során? Ha még bizonytalan vagy, olvass tovább és tudd meg hogyan zajlik egy sminktetoválás elkészítése, és készülj fel rá, hogy mi történik lépésről-lépésre.

 

1. lépés – Konzultáció

A sminktetoválás elkészítését minden esetben egy személyes konzultáció előzi meg, ahol megbeszéljük, hogy mik az elképzeléseid, mit szeretnél, és hogyan tudjuk ezt megvalósítani. Átbeszéljük a formát, a színt, az alkalmazni kívánt technikát, hogy mi áll jól neked, és mi illeszkedik hozzád a legtökéletesebben.

 

2. lépés – A sminktetoválás elkészítése

Mielőtt belevágnánk az adott sminktetoválás elkészítésébe, érzéstelenítjük a kezelendő területet. Miután már az érzéstelenítő hat, elkészítjük a tetoválást. A tetoválás közben végig tájékoztatunk arról, hogy éppen mi történik. A művelet közben nyugodtan kérdezhetsz tőlünk, ha kellemetlen lenne bártan szólhatsz, akár szünetet is tarthatunk.

 

3. lépés – Utóápolás

Miután elkészítettük a tetoválást, megbeszéljük az utóápolást, hogy mit kell tenned annak érdekében, hogy a tetoválásod a lehető legszebben és leggyorsabban gyógyulhasson, és a lehető legtovább tartson.

 

4.lépés – A gyógyulás folyamata

A hámréteg teljes regenerációja 28 napot vesz igénybe, általában ennyi idő szükséges a kiválasztott szín beéréséhez, ez idő alatt az elkészített tetoválás jellegétől függően a szín körülbelül 20-50%-al kivilágosodhat. Ajaktetoválásnál ez akár 80% is lehet.

A szemhéjtetoválások esetén finom pörk-szerű heg keletkezik a kezelt területen, amely 5-10 nap alatt válik le a szaruréteg felszínéről. Ekkor tapasztalhatjuk az első nagyobb színhalványulást. Ezután az első hónapban még további 10%-ot is halványulhat a tetoválás (színe enyhén változhat a kiválasztott szín és az utóápolás függvényében).

 

5.lépés – Korrekció

Mindegyik sminktetoválás után ajánlott 1 hónapon túl, de 2 hónapon belül egy színfrissítő korrekció, amely a pigmenteket még tartósabbá, tömörebbé teszi illetve az esetleges javítások, változtatások elvégezhetőek.

További elő- ás utóápolási tanácsokat találsz itt.

Ha úgy döntesz, hogy nálunk készítteted el a sminktetoválásodat, szeretettel várunk szalonunkban!
További kérdéseiddel fordulj hozzánk bizalommal! 🙂

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.