Sminktetoválás elő- és utóápolási tanácsok

Sminktetoválás elő- és utóápolási tanácsok

Ahhoz, hogy a sminktetoválás tartós és szép legyen, nem csak a megfelelő előkészületekre kell odafigyelni, hanem a megfelelő utóápolásra is. Az utóápolás rendkívül fontos, hiszen ez idő alatt történik a kiválasztott szín beérése, illetve maga a gyógyulási folyamat. Ha követed a tanácsainkat, biztos lehetsz benne, hogy tetoválásod mindig olyan marad, amit büszkén viselhetsz.

 

Sminktetoválás előkészületek

Ha már megtörtént a személyes konzultáció, és az időpontod is megvan már, van néhány dolog, amit már ekkor is megtehetsz annak érdekében, hogy tetoválásod a lehető legkönnyebben, zökkenőmentesen gyógyulhasson. Az erőteljes napsütés és az extrém UV sugárzás káros hatással van a bőrre, ezért a tetoválás elkészítését megelőzően ajánlatos ezeket kerülni. Az esetleges napégés, illetve a túlzott UV sugárzás negatívan befolyásolja a gyógyulási folyamatot. Az erősen hámlasztó kozmetikumok használata szintén nem ajánlott, a tetoválás elkészítéséhez a legideálisabb az egészséges, nyugodt bőr. Esetlegesen, vagy gyakran előforduló herpesz esetén megelőzés céljából ajánljuk a Telviran gyógykenőcs használatát.

 

Ha eljött a nagy nap

A beavatkozás napján ne fogyassz fekete teát és kávét, illetve kerüld az alkoholfogyasztást. A fekete tea és a kávé hajlamos kissé megszínezni a bőrfelszínt, ami negatívan befolyásolhatja a tetoválás elkészítését. Mivel a tetoválás elkészítéséhez tűt használunk, nem ajánlatos vérhígítót szedni. Bármilyen gyógyszert is szedsz, legyen az akár fájdalomcsillapító vagy nyugtató, minden esetben hívd fel rá kozmetikusod figyelmét.

Mit tegyél az első 10 napban

A kezelt területen a tetoválást követően megindul a varasodás, amely általában 10 napig tart. Ezidő alatt kerüld az olyan helyeket, mint a szolárium, szauna vagy nyilvános uszoda, mert ezeken a helyeken nagyobb a fertőzésveszély. A kezelést követően ne érje víz a bőrfelületet, a kezelt területen semmiképp ne használj sminket. Szemöldök és szemhéjtetoválás esetén naponta háromszor, ajaktetoválás esetén ötször-hatszor használj speciális utóápoló krémet. Ezt a legegyszerűbb egy fülpiszkáló segítségével, vékony rétegben felvinni. Az általunk használt krém kiváló bőrregeneráló hatású, homoktövis kivonatot, valamint A, E és C vitamint is tartalmaz.

 

Mi az, amit az első 10 nap alatt mindenképp kerülnöd kell?

  • Ne használj szappant, vagy bőrradírt a kezelt területen
  • Ne használj magas sav, illetve retinol tartalmú készítményeket
  • Kerülj minden kozmetikai beavatkozást a kezelést követő 28 napig
  • Ne dörzsöld, ne nyomkodd a tetoválásod

 

A friss tetoválás színe a gyógyulási folyamat alatt változhat, az elkészítést követő 28. napra érik be teljesen. Ezután lehetőség van a színkorrekcióra. Ezt minden fajta tetoválás esetében ajánljuk 1 hónapon túl, de 2 hónapon belül. A korrekció segítségével a pigmenteket még tartósabbá, tömörebbé tehetjük, esetleges javításokat vagy változtatásokat is végezhetünk.

A 10. nap után

A varr leesése után még egy kis ideig nem ajánlott szoláriumba menni, mert a mesterséges UV sugárzás elszínezheti a pigmenteket. Melyek azok a kezelések, amelyek a 10. nap után sem ajánlottak?

  • mélyhámlasztás
  • AHA vagy BHA savas kezelések
  • retinol tartalmú kozmetikumok használata
  • lézeres vagy IPL eljárások

 

Ha MRI vizsgálatra kerülne sor, mindenképpen tájékoztasd előtte az orvosodat arról, hogy bőrödben vas-oxid tartalmú pigmentek találhatók.

 

A személyes konzultáció alatt, illetve tetoválás elkészítése közben igyekszünk mindenről tájékoztatni, ami segíthet Neked abban, hogy tetoválásod sokáig ragyogó lehessen. Ha kérdésed van, vagy úgy érzed, hogy még több információra van szükséged, fordulj hozzánk bizalommal. 🙂

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.