Kollagen Indukciós terápia /MezoPen/

Kollagen Indukciós terápia /MezoPen/

A kozmetika készítmények alkalmazásának alapvető dilemmája a hatóanyagok bőrön át történő limitált felszívódó képessége. Termékek szarurétegen át történő hagyományos felhasználása során többé-kevésbé az elhalt szaruréteget kezeljük, amely már nem képes megújulásra. Ilyenkor csak a bőr tüneti állapotán, szárazságérzeten, zsírosodáson javíthatunk, de igazi bőrmegújító hatást nem tudjuk elérni, mivel a hatóanyagokat nem vagyunk képesek megfelelő mélységbe juttatni. Márpedig számos kozmetikai tünet illetve tünetegyüttes a laza rostos kötőszövetből ered. Orvosi szinten közvetlen injekciózással könnyű szerrel bejuttathatók a szükséges hatóanyagok, viszont a kozmetikai ipar régóta küzd ennek a fájdalommentes kozmetikai alternatívájával.


Az orvos-kozmetológia területén a tűs és tű nélküli mezoterápia igazi nagy áttörést jelentett.
Hatékonyságát mi sem tükrözi jobban, minthogy napjainkra orvosok és kozmetikusok ezrei alkalmazzák az eljárást a világ minden pontján.
Mezoterápiás hatóanyagaink steril és koncentrált mono- vagy koktél-anyagok, melyek képesek a bőr mélyebb rétegeibe közvetlenül a problémáért felelős sejtekhez eljutni és ott terápiás hatásuk kifejteni.Bármely mezoterápiás eljárásról legyen szó a kezelhető tünetek skálája igen széles:

• arcfiatalítás,
• gyulladáscsökkentés,
• hisztamin felszabadulás csökkentése,
• cellulit kezelés,
• alakformálás,
• kötőszöveti gyengeségek kezelése (petyhüdt bőr, stria),
• érfalerősítés,
• hajhullás,
• pigmentfolt problémák,
• mélyrétegi hidratálás

A mezopen mikrotűs rendszer a dermaroller továbbfejlesztett változata.
Az eszköz segítségével páratlan eredményeket tudunk elérni a hatóanyag felszívódás és a kollagén indukció területén. A mikrotűk függőleges csatornákat nyitnak meg, a dermaroller döntött tűivel ellentétben. Ez tovább csökkenti a hegképződés és illetve a nem hasznos szöveti sérülés kockázatát, ugyanakkor ugyanolyan mértékben segíti a hatóanyagok mélyebbre való bejutását, mint dermarolleres kezeléseknél. Szervezetünknek van egy csodálatos veleszületett képessége: ha sejtjeink egészségesek mindig képesek a regenerációra bármely szövetről is legyen szó.


Ez az alapja az előzőekben említett kollagén indukciónak. E természetes gyógyulási folyamat során a kollagén rostok termelődése 300-400%-kal is fokozódhat, ami az apró ráncok és barázdák látványos kisimulását, az apróbb bőrhibák eltűnését és a bőr fiatalosabb, üdébb megjelenését eredményezi. Minthogy azt már többször is említettük C-vitamin egyik ko-faktora az optimális kollagén szintézisnek, ezenkívül gyorsítja a sebgyógyulási folyamatot. Mezopenes illetve dermarolleres kezelésünket még hatékonyabbá tehetjük, ha diétánkba az 500-1000 mg-os C-vitamin dózist beleépítjük.

A tűk által megnyitott mikro csatornákon keresztül hatóanyag bevitel is fokozódik, hiszen a nyitott csatornákon keresztül a hatóanyag akadály nélkül felszívódhat. A csatornák ezt követően a kezelési időn belül saját maguktól záródnak. A bőr tónusosabbá és egyúttal feszesebbé, üdévé, fiatalossá válik, továbbá a megválasztott hatóanyag függvényében számos egyéb fiziológiás folyamat is elindul.